安徽休宁县2017高考英语一轮完形填空练习(一)及答案

适用年级:高三 学科分类:英语 适用地区:人教版地区 资源类型:试题 文件类型:.doc 资料等级:★★★★★ 资料大小:0.06 MB 发布时间:2016-11-07 官方网址:HHXX.com.cn
内容简介
安徽休宁县2017高考英语一轮完形填空练习(一)及答案
阅读下面两篇短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
(2015•天津市十二区县重点学校毕业班联考二)
Most teenagers in the United States spend their time trying to make time for school, family and friends, but some choose bigger goals.
At age 15, Winter Vinecki has already had more __1__  than most people have in their lifetime. “I recently __2__  a marathon on all seven continents and became the youngest person in the world to do so. And, I was really doing this for my __3__.”
Doctors __4__  Winter's father had a rare and aggressive form of prostate(前列腺) cancer when she was nine years old. He died 10 months  __5__. “When he was first diagnosed I __6__  knew I had to do something to help him. That's when I formed Team Winter for prostate cancer research and  __7__.” Through Team Winter and social media, Winter Vinecki has  __8__  almost 500,000 dollars. She has taken prostate cancer education  __9__  from Kenya to Mongolia through foot races called marathons, on seven continents. In the United States she travels continually to talk about prostate cancer and  __10__others to act. Recently, at a conference in Los Angeles, Winter Vinecki spoke as a teenager who is living a(n)  __11__ life.
__12__ speaker was 15­year­old Jack Andraka, who invented an inexpensive sensor that identifies cancers of the pancreas(胰腺) and lungs. “__13__  Google and Wikipedia, I would have never been able to learn all that I needed for this project. I mean I didn't even know __14__  a pancreas was __15__  developing my test for pancreatic cancer.”
Martin, the last speaker, is now 17 and seeking patents(专利) for his latest inventions. He has __16__ low­cost water quality instruments. They help identify and __17__ heavy metals and __18__  chemicals from water. “I hope to see them applied in the  __19__  nations such as Bangladesh and parts of China and India, especially in parts of Africa, __20__ these heavy metals and pesticides(杀虫剂) and other industrial waste are a major problem.”
文章大意:本文介绍了三位出类拔萃、影响世界的美国青少年。Winter Vinecki因为父亲患前列腺癌去世而成立研究协会唤醒人们抗击癌症的意识;Jack Andraka发明了查明胰腺和肺癌的设备;Martin发明了分离出水中重金属和化学药品的低价水处理设备。
1.A.friends   B.regrets
C.troubles   D.successes
答案:D 本空考查名词基本含义的辨析。friends 朋友;regrets遗憾;troubles麻烦;successes成功。根据文章第一段(总起段落)的最后一句话可知,整篇文章讲的是出类拔萃的美国青少年,从文章第二段开始例举,Winter Vinecki 是第一个例子。所以该句句意:“15岁的Winter Vinecki比许多人终其一生所取得的‘成功’还要多。”,故选D。
2.A.failed   B.completed 
C.watched   D.approved
答案:B 本空考查动词基本含义的辨析。failed失败;completed完成;watched观看;approved支持。她完成了七大洲上的马拉松比赛。故选B。
3.A.country   B.society
C.dad D.family
答案:C 本空考查名词基本含义的辨析。country国家;society社会;dad父亲;family家庭。根据下文她的父亲生病,她是为父亲而参加比赛。故选C。
4.A.discovered  B.wished 
C.required   D.assumed
答案:A 本空考查动词基本含义的辨析。discovered发现;wished 希望;required要求;assumed假定。医生们发现Winter父亲得了一种稀少的前列腺癌。故选A。
5.A.before   B.later
C.then D.soon
答案:B 本空考查副词基本含义的辨析。before以前;later后来;then然后;soon不久。十个月后他去世了。later一般放在时间段之后,表示“多长时间以后”。故选B。
6.A.immediately   B.eventually 
C.fortunately   D.regretfully
答案:A 本空考查副词基本含义的辨析。immediately立即;eventually最终;fortunately幸运地;regretfully遗憾地。根据句意:当他第一次被诊断出来,我立即知道我必须做点什么帮助他了。故选A。
7.A.depression   B.anxiety 
C.ignorance   D.awareness
答案:D 本空考查名词基本含义的辨析。depression压抑;anxiety焦急; ignorance忽视;awareness意识。research and awareness研究与意识。故选D。
8.A.cost   B.raised
C.finished   D.reflected
答案:B 本空考查动词基本含义的辨析。cost花费;raised提高,筹钱;finished完成;reflected反应。raise money募捐。故选B。
9.A.interstate  B.household 
C.worldwide   D.carefree
下载地址
下载说明

☉推荐使用第三方专业下载工具下载本站学习资料,使用 WinRAR v3.10 以上版本解压本站资料。
☉下载本站资源,如果服务器暂不能下载请过一段时间重试!
博宏育人网提供的一些资料和试题仅供学习研究之用,如用于商业用途,请购买正版。

分享到
------分隔线----------------------------